Maraton kroz županiju

Prigodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci udruge Glasnici istine, uz svoje prijatelje, istrčali su 7. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

Maraton je organiziran pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića.

Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce pozdravio načelnik Željko Grgačić. Dionicu od Kladara do Virovitice, od 25 kilometara, s ultramaratoncima, istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

„Hvala svima vama koji ste mi bili podrška prilikom ovog mog prvog polumaratona. Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat,“ naglasio je župan Andrović.

Uz njega jedan dio dionice do Virovitice, istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek-Golinac. Po dolasku u Viroviticu, maratonce je dočekao i pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Trkačima koji su došavši u Viroviticu, završili ovaj dio maratona predsjednik udruge Glasnici istine Pavo Tutenov podijelio je priznanja.

Kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade dočekali su ih članovi njihovih obitelji, zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak-Jovanić i predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš. Nakon okrijepe, svi zajedno su kod spomen obilježja poginulim hrvatskom branitelja položili upaljene lampione. Na kraju putu, na istrčanim kilometrima, uz zahvalu za učinjeno, obratili su im se zamjenik župana Darko Žužak i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

Ultramaratonci na ovaj način spajaju zapad i istok županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku, pišu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Izvor: Virovitičko-podravska županija