Obilazak radova na rekreativno-poučnoj stazi Banov brod

U ponedjeljak, 7. rujna, načelnik Željko Grgačić predvodio je delegaciju Virovitičko-podravske županije u obilasku radova na rekreativno-poučnoj stazi Banov brod.

Uz župana Igora Androvića i njegove zamjenike, Marija Klementa i Darka Žužka, te predsjednika Županijske skupštine Mirana Janečića, u obilasku radova načelniku su se pridružili Rikard Bakan, predsjednik Općinske skupštine i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić.

Radove izvodi tvrtka Komfort d.o.o. a kada bude završena staza će spajati Pitomaču s obalom rijeke Drave. Šetnica uz rub šume, dužine 2.850 m i širine 1,50 m, na trasi će sadržavati tri inovativne interpretacijske točke na kojima će se postaviti objekti manje infrastrukture te oprema koji će biti u funkciji interpretacije značajki flore i faune krajobraza kroz koji prolazi trasa staze, kao i funkciji odmora i razonode korisnika staze.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 676.884,25 kuna, a sredstva za ovaj projekt u stopostotnom iznosu osigurana su od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u sklopu Ugovora o financiranju za projekte financirane iz operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine.

Podijeli...
Back to top
Skip to content