Sedlarica dobila novo dječje igralište

otvorenje igrališta sedlarica 1

Uz dječje veselje otvoreno je igralište u Sedlarici, posljednje u nizu dječjih igrališta izgrađenih u općini tijekom zadnje dvije godine.

Mario Čajkulić, predsjednik mjesnog odbora Sedlarica imao je čast otvoriti igralište: „Ovo novoizgrađeno dječje igralište dodatan je poticaj da ljudi općenito budu malo zadovoljniji životom na selu i da naša djeca imaju neke nove sadržaje. Prelijepo je doći ovdje navečer i vidjeti igralište puno djece, što je dokaz koliko je zapravo bitan ovakav projekt.“

Radove u vrijednosti 286 tisuća kuna izvela je tvrtka Mala Mima iz Čakovca. Sredstva su osigurana kroz projekt „Igrajmo se zajedno 2“ odobrenim za sufinanciranje u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2020 godini. Projektna prijava kaže da je cilj izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta na površini od 660 metara kvadratnih s pripadajućom opremom i sadržajima za djecu jasličke i vrtićke dobi, omogućiti siguran i funkcionalan prostor za bezbrižnu igru djece te doprinijeti sadržaju i kvaliteti života u ruralnom području.

„Nema ništa ljepše nego otvoriti igralište pred sam početak školske godine. Vjerujem da će ovo biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena najmlađih Sedlaričana i Sedlaričanki. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta,“ rekao je Rikard Bakan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača.

Općina je proteklih godina vlastitim sredstvima i uz pomoć sufinanciranja iz Državnog proračuna i fondova EU uspješno realizirala brojne projekte sličnog karaktera, „Sigurnije je na igralištu“, „Pokazalo se odličnim“, „Igrajmo se zajedno“ kroz koje su izgrađena dječja igrališta u Grabrovnici, Otrovancu, Starom Gracu, Starogradačkom Marofu, Kladarama, Dinjevcu, Pitomači i Turnašici.

Svečanom otvorenju, povodom Dana Virovitičko-podravske županije, 7. rujna, prisustvovala je županijska delegacija sa županom Igorom Androvićem, kao i Vesna Bedeković, saborska zastupnica iz Pitomače i bivša ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

[g-gallery gid=”15305″]