Planovi razvoja općine

Trenutne i buduće općinske projekte načelnik Željko Grgačić i suradnici Rajko Stilinović i Davor Deskar predstavili su saborskoj zastupnici Vesni Bedeković, županu Igoru Androviću i županijskoj pročelnici Vesni Šerepac.

„U tijeku su projekti vrijedni 266 milijuna kuna. Najznačajniji je izgradnja kanalizacijske mreže aglomeracije Pitomača za dio naselja Pitomača, Stari Gradac, Dinjevac, Grabrovnica, Otrovanec i Kladare. On je vrijedan 200 milijuna kuna. Odobren nam je projekt EAGLE, vrijedan 12,5 milijuna kuna, tu je izgradnja Centra za posjetitelje Križnica, projekt Spektar s kojim ćemo obnoviti staru osnovnu školu, bivšu pučku kuhinju. Radi se rekonstrukcija srednjotlačne plinske mreže prirodnog plina na području općine Pitomača, proširenje gospodarske zone Rakitka u Kladarama, dovršenje Doma kulture u Pitomači,“ govori načelnik Grgačić.

No, zanimljivo je što je u planu. Istaknuli smo samo najznačajnije projekte. Tu je uređenje središta Pitomače, izgradnja sportske dvorane koja će se nalaziti kod Srednje škole Stjepana Sulimanca, ali i izgradnja nove osnovne škole, koja bi se nalazila, nedaleko navedene srednje. Time bi se stvorili uvjeti da svi osnovnoškolci idu u jednu smjenu, a dvorana koja bi se gradila, nju bi koristili i učenici osnovne i srednje škole. Tu je i škola u Kladarama, a između ostalog, od značajnijih projekata, bilo je govora o izgradnji Sportsko rekreacijskog centra SRCE u Pitomači. Govorilo se i o projektu izgradnje mosta preko Drave kod Križnice, kao i o rekonstrukciji skele kod Križnice.

Načelnik Grgačić se zahvalio Vladi RH i resornim ministarstvima na pomoći pri realizaciji projekata, bivših, sadašnjih i budućih, kao i saborskim zastupnicima, Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, te županu Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji na pomoći i podršci.

Župan Andrović, naglasio je kako općina Pitomača predstavlja primjer odlične suradnje s Virovitičko-podravskom županijom i predstavlja perjanicu razvoja ovog dijela naše županije.

„Niz je velikih i značajnih projekata koje smo radili i koje ćemo zajednički raditi na ovom području. Od gradnje Srednje škole Stjepana Sulimanca, do jednog od novijih i značajnijih, gradnje Poduzetničkog inkubatora u Pitomači u kojem su mjesto pronašli novi poduzetnici. Do sada smo u Općini Pitomača imali čvrstog partnera u brojnim projektima, i jučer i danas, a tako će biti i u budućnosti, a sve s ciljem dobrobiti i boljeg života stanovnika ovog kraja ali i cijele Virovitičko-podravske županije,“ naglasio je župan Andrović.

Izvor: Virovitičko-podravska županija, fotografija: Kristijan Toplak