Starogradački Marof, položena spomen-ploča novog društveno-vatrogasnog doma

Delegacije Općine Pitomača i Virovitičko-podravske županije položile su u ponedjeljak, 7. rujna, spomen-ploču na mjestu gradnje novog društvenog i vatrogasnog doma u Starogradačkom Marofu.

Radovi su vrijedni 4,6 milijuna kuna a sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prijavom na natječaj za tip operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Ceremoniju je otvorio Zdravko Sesvečan, predsjednik mjesnog odbora Starogradački Marof, uz nekoliko riječi o važnosti ovog objekta u naselju. „I sami znate kakav smo dom imali do danas, pa se nadam da će novi biti na ponos svih mještana Starogradačkog Marofa i općine Pitomača. Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli njegovoj izgradnji,“ rekao je Sesvečan.

„Izuzetno sam sretan, jer znam koliko smo se dugo borili za ovaj projekt. Došao je i taj dan, mještani će dobiti vatrogasni i društveni dom za zajedničke večeri i druženja, koji će biti na raspolaganju svima. Zahvaljujem onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta i nadam se da će dom uvijek biti pun djece i folklora te na korist svima u Starogradačkom Marofu i općini,“ naglasio je načelnik Željko Grgačić.

Župan Igor Andrović dodao je: „Veseli me što smo na ovom događaju jer će se ovdje, u Starogradačkom Marofu, izgraditi novi društveno-vatrogasni dom na radost vas i cijele županije, drago mi je da se ovo događa u rujnu kada su još aktualni dani županije koje smo proslavili i ovaj kamen spada u proslavu tih dana. Stari dom nije bio dostojan. Ono što čini društveni život u selima su društveni dom i vatrogasci, a vjerujem da će uz školu koja je jedna od novijih na području županije i ovaj dom doprinijeti boljem životu na području Starogradačkog Marofa. Želim da bude na vrijeme gotov i da bude veselje za cijelo mjesto.“

„Pridružujem se čestitkama i dobrim željama, svi znamo koliko je ova građevina Starogradačkom Marofu potrebna. Današnji događaj je dokaz da mi nismo ti koji dolazimo i obećajemo već razgovaramo, osluškujemo vaše potrebe i osiguravamo u svakoj našoj općini na području županije, u svakom mjesnom odboru i selu, dobre uvjete života. Škola je krenula, pa ovim putem želim i svako dobro učenicima, roditeljima i kolegicama učiteljicama u Starogradačkom Marofu. Ovdje je bilo moje prvo radno mjesto, pa sam malo srcem vezana za onu staru školu. Radujem se novom domu i vidimo se na otvorenju,“ čestitkama se pridružila Vesna Bedeković, saborska zastupnica iz Pitomače.

[g-gallery gid=”15306″]