Započela gradnja kružnog toka u centru

U utorak, 15. rujna, počeli su radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Ljudevita Gaja, Petra Preradovića i Petra Krešimira IV na državnoj cesti D2 u centru Pitomače.

Izvođač radova je tvrtka Ceste Bjelovar a investitor su Hrvatske ceste. Prometno rješenje projektirali su u Rencon d.o.o.

Navedeno križanje jedna je od kritičnih točki Podravske magistrale, problematična zbog nemogućnosti uključivanja prometa iz sporednih ulica na državnu cestu.

Rekonstrukcijom raskrižja, izgradnjom kružnog toka trebalo bi se olakšati prometovanje središtem Pitomače i povećati sigurnost sudionika u prometu. Prema pisanju Virovitičko-podravske županije centrom Pitomače svakodnevno se kreće otprilike 10 tisuća vozila. Ovakva gustoća prometa predstavlja veliko opterećenje za sve sudionike u prometu i stanovnike koji žive uz magistralu.

Promet u Pitomači posebice zagušuju teretna vozila, nerijetko mase veće od 7,5 tona, koja sukladno Pravilniku o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila ovdje ne bi smjela ni voziti.