Županijska nagrada za Slavka Vraneka iz Pitomače

Vlasnik automehaničarskog i limarskog obrta Slavko Vranek dobitnik je nagrade Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu.

Oni koji ga poznaju reći će kako ga teško mogu zamisliti bez radnog odijela. Kada su u Područnoj obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije predlagali dobitnike, Slavko Vranek iz Pitomače bio je prvi i najbolji izbor. Vrijedan i marljiv, savjestan i odgovoran, cijeli je život posvetio održavanju i popravku automobila, ovogodišnji je dobitnik godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije. Zbog njegove stručnosti smatraju ga jednim od najuglednijih autoservisera na području Virovitičko-podravske županije. Limarija mu je u krvi, automobile zna „u dušu“, on je „doktor za limene ljubimce“ i njegovo ime izgovaraju s poštovanjem, pišu na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije.

Tijekom godina za svoj je rad i aktivnosti u obrtničkom komorskom sustavu dobio nekoliko priznanja, a od Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije dobio je diplomu za uspjehe u organizaciji strukovnog obrazovanja jer je kroz njegovu radionicu prošlo tridesetak naučnika. Uvijek je naglašavao kako svoje znanje želi prenijeti na nove generacije.

Iako zna reći kako mu se mirovina primiče pa bi bilo dobro i odmoriti se, jer je obrt otvorio 1983. godine, ne sumnjamo kako će i u te dane, jer mu je to „ljubav života“, pogledati nečiji automobil i reći vlasniku je li sve u redu, kažu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Izvor: Virovitičko-podravska županija