Ministarstvo turizma i sporta sufinancira rekonstrukciju sportske dvorane

dvorana potpis mints fah2

Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić dana 12. listopada 2020. godine u Ministarstvu turizma i sporta u Zagrebu potpisao je Ugovor za sufinanciranje projekta Javna zgrada – Dvorana za male športove kojim će Ministarstvo turizma i sporta sufinancirati projekt s ukupno 267.390,90 HRK.

Nositelj projektne prijave Javna zgrada – Dvorana za male športove je Općina Pitomača, dok je tvrtka Draft d.o.o. izradila i prijavila zahtjev na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini po kojem pozivu je samo 23 projektne prijave odobreno za sufinanciranje

Ovim projektom izvršit će se radovi opremanja i rekonstrukcije na Javnoj zgradi društvene namjene – Dvorana za male športove, koja se nalazi u naselju Pitomača pored nogometnog igrališta i ukupne je površine od 277 m 2 .

Kroz ovaj projekt navedena zgrada bit će opremljena športskom opremom potrebnom za funkcionalne treninge. Dakle, nabaviti će se potrebna športska oprema za one športove koji se izvode u toj dvorani, ali nemaju dostatnu opremu. Također, opremiti će se i opremom koja je potrebna za osobe s invaliditetom.

Radovi rekonstrukcije će se sastojati od: građevinsko obrtničkih radova, vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacija, strojarskih radova i sanitarne opreme, što će uključivati radove na reorganizaciji prostora, zamjenu završnih obrada površina, zamjenu dijela stolarije te zamjenu sanitarija i rasvjetnih tijela sa nužnim intervencijama na postojećim instalacijama u okviru zatečenih priključaka na infrastrukturu.

(fotografija: Hina/FaH)