Otvorena izložba Želimira Kukavice

kukavica izložba 15

U Kući Petra Preradovića u petak, 9 listopada, otvorena je samostalna izložba slika Želimira Kukavice.

Svečani dio programa te službeni dio otvorenja izložbe održao se na ljetnoj pozornici u novoobnovljenom Petrovu vrtu dok je sama izložba slika postavljena u potkrovlju interpretacijskog centra.

Želimir Kukavica rođen je 1955. godine u Pitomači gdje je ujedno završio i osnovnoškolsko obrazovanje. U Virovitici je završio gimnaziju, a u Zagrebu diplomirao na Fakultetu poljoprivrednih znanosti. Svoj radni vijek proveo je u Društvu za kooperaciju, proizvodnju i obradu duhana u Pitomači i Virovitici. Trenutno je u mirovini i vrijeme provodi u Pitomači.

Počeci njegova likovnog rada datiraju krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. U početku su to bile crtačke tehnike, te akvareli i tempere, a kasnije je nekoliko godina radio u tehnici suhi pastel. Trenutno slika isključivo u tehnici ulja na platnu u maniri realizma. Motivi u njegovim radovima su mrtva priroda te životinjski likovi i pejsaž. Član je likovnih klubova Duga Pitomača, čiji je i suosnivač, i „Nikola Trick“ iz Virovitice. Redovito izlaže slike u navedenim klubovima te sudjeluje u raznim donatorskim akcijama i likovnim kolonijama.

Autorica predgovora kataloga je književnica Božica Jelušić.

Organizator izložbe je Centar za kulturu „Drago Britvić“ u suradnji sa Želimirom Kukavicom, Kućom Petra Preradovića, Općinom Pitomača, Likovnim klubom Duga Pitomača te Turističkom zajednicom općine Pitomača.

Izložba slika u Kući Petra Preradovića bit će otvorena do 12. prosinca 2020. godine.

Izvor: Icv.hr, fotografije: Foto Begović

[g-gallery gid=”15616″]