Provedba projekta “Aktivni u trećoj dobi”

Trenutno traje provedba projekta “Aktivni u trećoj dobi” čiju je projektnu prijavu izradila i podnijela tvrtka DRAFT d.o.o. na Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Sredstva koja su odobrena nositelju projekta dodijelilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podrška se odnosi na organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama. Socijalno osjetljive skupine u ovom projektu su osobe treće dobi sa područja općine Pitomače, a one će putem aktivnosti projekta steći nova znanja i vještine za korištenje u svakodnevnom životu, te će se postići njihova socijalna inkluzija.

Nositelj projekta pod nazivom “Aktivni u trećoj dobi” je Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Projekt se provodi u suradnji s Općinom Pitomačom, koja je osigurala prostor za potrebe provođenja aktivnosti radionica tjelovježbe. Preostale aktivnosti koje se provode u sklopu projekta su radionice sviranja tambura, sviranja harmonike i nabava potrebne opreme za provedbu navedenih radionica. Sredstvima projekta još su osigurane naknade za izvoditelje radionica i plaća novo zaposlene osobe kao voditelja projekta. Provedba projekta ukupno traje 4 mjeseca.

Zahvaljujući ovom projektu postoje sadržaji ponajprije za sve zainteresirane navedene osobe treće dobi, kojima mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme i uz to naučiti nešto novo, zbog toga su sudionici radionica veoma zadovoljni.