Škola ambasador Europskog parlamenta

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača postala je škola ambasador Europskog parlamenta.

Škola se ovom projektu pridružila kako bi se učenici, nastavnici i svi zainteresirani bolje upoznali i informirali o Europskoj uniji, a posebno o demokratskim ovlastima Europskog parlamenta u donošenju odluka važnih za sve građane unije, objavili su na stranici Facebooka srednje škole.

Program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora-seniora Europskog parlamenta, a zainteresirani učenici uključeni u program postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju točku za informiranje o aktivnostima povezanim s europskim institucijama.

Svake školske godine u sklopu Dana Europe nastavnici zajedno s učenicima organiziraju tematske aktivnosti. Jedan od pozitivnih odjeka programa jest stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a sve kako bi nastavnici i učenici postali što suvereniji u svojim ambasadorskim ulogama, svatko u svom školskom i lokalnom okruženju.

Učenici se tako tijekom provedbe programa uz pomoć mentora (ambasadora-seniora) upoznaju s radom Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnica i zastupnika koji parlament predstavljaju, svaki u svojoj matičnoj državi članici.

Izvor: SŠ Stjepana Sulimanca, Virovitičko-podravska županija, www.europarl.europa.eu