Uz šivanje i štrikanje provedena i humanitarna akcija za Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

122597260 1324910227861854 6504526899514185741 n

Udruga „Čuvarice kulturne baštine“ iz Kladara odradila je zadnju radionicu u sklopu projekta „Mladi ruralci“. Bila je to šesnaesta po redu radionica s tematikom šivanja i štrikanja čija je provoditeljica bila gospođa Ivka Mađar. Moramo napomenuti da je uz radionicu održana i manifestacija pod imenom 7. Umrežavanje seoskih žena.

Osim šivanja i štrikanja koje su sudionici imali prilike naučiti, upotpunili su sa humanitarnom akcijom „Novo normalno, nosim masku“ na kojoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani te dostaviti svoje maske na adresu Udruge. Maske su bile izložene tako da su bile vidljive svim sudionicima, te su nakon pozdravne riječi voditeljice projekta nakon glasanja izabrane tri najljepše maske koje su ostale u vlasništvu Udruge „Čuvarice kulturne baštine“ koje će biti izložene u Etno zbirci „Bakina priča“. Nakon izložbe sve maske su darovane Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Moramo istaknuti da je Udruga već 80-ak maskica odnijela u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica koje su izradili I-dizajn (Kladare), Bonita Pirilika (Boni gift shop – Budančevica) i Udruga ČKB te je dio maskica donirao Trgovački obrt „Marinela“ (Kloštar Podravski).

Po izboru svih sudionika već spomenute radionice i manifestacije nagradu za najljepše izrađene maske dobili su: 1. mjesto – Mirjana Ban, 2. mjesto – Ivančica Presečan i 3. mjesto – KUD Podravka.

Voditeljica projekta je isto tako  prije početka radionice navela sve osobe koje su sudjelovale, donirale ili izradile maske te im se zahvalila u ime cijele Udruge vodeći se izrekom „Dobro je činiti dobro“.

Sudionici humanitarne akcije bili su:

 1. MARIJA PICEK (KLOŠTAR PODRAVSKI)
 2. MIRJANA BAN (PITOMAČA)
 3. MARIJA KRZNARIĆ (KLOŠTAR PODRAVSKI)
 4. ZORICA VIDAKOVIĆ (ĐURĐEVAC)
 5. MARIJA BOBONJ (KLOŠTAR PODRAVSKI)
 6. IVONA ŽUPANČIĆ (VIROVITICA)
 7. IVANČICA PRESEČAN (STARI GRADAC)
 8. UDRUGA ŽENA KLOŠTAR PODRAVSKI
 9. MAJA PANDUR (KOZAREVAC)
 10. KUD PETAR PRERADOVIĆ GRABROVNICA
 11. UDRUGA ŽENA „GUŠČARICE“ GRABROVNICA
 12. MARINA VARGA (PITOMAČA)
 13. MARIJA KOLAR (PODRAVSKE SESVETE)
 14. IVANA ČIČIN (GRABROVNICA)
 15. KUD PODRAVKA (STAROGRADAČKI MAROF)
 16. UDRUGA ŽENA „BUKOVČANKE“ (ŠPIŠIĆ BUKOVICA)
 17. UDRUGA HRVATSKA ŽENA FERDINANDOVAC
 18. KUD „MARIJAN PAVLEKOVIĆ PAJO“ (OTROVANEC)
 19. Udruga „ČKB“
[g-gallery gid=”15778″]