Objava biračima vezano uz izbore za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Pitomača

izbori rh

Općinsko vijeće Općine Pitomača na sjednici održanoj 27. listopada 2020. godine donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Pitomača.

Odluka je objavljena u „Službenim novinama Općine Pitomača” broj 8/20 od 27. listopada 2020. godine, a stupila je na snagu osmog dana od dana objave, 04. studenoga 2020. godine.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 20. prosinca 2020. godine od 07,00 do 19,00 sati.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati, zaključno do srijede, 09. prosinca 2020. godine.

Posebno napominjemo da provjeru u registru birača učine oni birači koji su mijenjali podatke bitne za evidenciju registra birača (promjena prezimena, prebivališta, stjecanje punoljetnosti i drugo).

 Popis birača sastavlja se za svake izbore, a sadrži birače koji imaju PREBIVALIŠTE u Republici Hrvatskoj i VAŽEĆE OSOBNE ISKAZNICE.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Potvrde za glasovanje izdaje nadležni ured u Republici Hrvatskoj prema mjestu prebivališta birača.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

SLUŽBA ZA POSLOVE ŽUPANA I OPĆE POSLOVE

Cijeli tekst objave možete pogledati OVDJE.