Od danas zahtjev za izdavanje propusnica možete zatražiti i osobno u ispostavi VPŽ u Pitomači (Matični ured)

viber slika 2020 12 21 11 47 41 1068x712 1

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije od ponedjeljka, 21. prosinca počeo je s izdavanjem propusnica za građane. No, odobrava ih samo u dva slučaja:

  1. Za pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb (zahtjev za propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb)
  2. Putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (zahtjev za propusnicu se podnosi Županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb)

Građani koji imaju pristup aplikaciji e-građani prijavljuju zahtjev za izdavanje propusnica putem te aplikacije. Oni koji ju nemaju mogu poslati zahtjev elektroničkim putem sa svojim podacima na e-mail: [email protected]

Oni koji nemaju pristup računalu, od 22. prosinca mogu se javiti u zgradu Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića, na portu od 7 do 15 sati, te u isto vrijeme u ispostavi VPŽ  u Pitomači – Trg kralja Tomislava 18 (Matični ured Pitomača).

Zahtjev treba sadržavati:

  1. ime i prezime
  2. OIB
  3. adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
  4. relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
  5. obrazloženje opravdanosti zahtjeva (pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, drugi opravdani razlog)

viber slika 2020 12 21 12 45 29

U ostalim slučajevima propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite RH i ti se zahtjevi šalju na [email protected], info telefon je 0800-8090.

(www.icv.hr)