Općina Pitomača i tvrtka DRAFT d.o.o. ponovo pomažu poduzetnicima

S obzirom na ponovo pogoršanu situaciju izazvanu pandemijom virusa COVID-19, tvrtka DRAFT d.o.o. je u suradnji s Općinom Pitomača pripremila pomoć za sve poduzetnike s područja spomenute općine kojima je otežano poslovanje i to tako što će besplatno pripremiti projektnu dokumentaciju za ESIF zajmove za obrtna sredstva.

Poduzetnici tako mogu zatražiti iznos zajma do 380 tisuća kuna, uz kamatnu stopu od 0,25%. Moguć je poček do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate najmanje 2 godine i maksimalnim rokom otplate do 5 godina.

Ciljana skupina su mikro, mala i srednja poduzeća koja:

  • su zatvorena Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenoga 2020. godine ili
  • su u 2020. godini ostvarila pad prihoda od 60% i više u odnosu na 2019. godinu.

Prihvatljivi prijavitelji su oni koji su aktivno poslovali barem cijeli zadnji kvartal u 2019. godini. Kako bi se osigurala potpora što većem broju poduzetnika čije poslovanje je ugroženo uslijed epidemije koronavirusa, poduzetniku može biti odobren samo jedan zajam po Programu COVID-19 zajam za obrtna sredstva.

Neprihvatljivi korisnici su oni čija je osnovna djelatnost ili djelatnost ulaganja povezana sa sektorom ribarstva, akvakulture, primarne poljoprivredne proizvodnje, duhana, destiliranih alkoholnih pića, proizvodnje oružja, streljiva i trgovina istima te kasina i istovjetna poduzeća.

Ovim zajmom se osigurava dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva na čije je poslovanje COVID-19 imao negativan utjecaj.

Trajanje samog programa je ograničeno do 31.12.2021. ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet nastupi ranije.

Sve zainteresirane prijavitelje molimo da za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova kontaktiraju izravno tvrtku DRAFT d.o.o. ili da se obrate Općini kako bi na vrijeme reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.