Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

Odlukom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

KONTAKTI ZA DODATNE UPITE U VEZI  IZDAVANJA e-PROPUSNICA: 

[email protected]
tel. 0800 80 90
https://epropusnice.gov.hr

Od ponedjeljka 21. prosinca, svaki dan od 8,00 do 22,00 sata, djelatnici Virovitičko-podravske županije, na broj 033/743-112, dežurat će odgovarajući na sva pitanja koja vas zanimaju vezano za Propusnice.