Otvorena virtualna izložba LEGO maketa pod nazivom BRICK DAY – Pitomača 2021.

Brick day

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača ponovno organizira izložbu LEGO maketa pod nazivom BRICK DAY – Pitomača 2021. U odnosu na prvu izložbu koja je održana 2017. godine u prostoru Osnovne škole, kada su učenici izložili svoje LEGO makete, ovoga su puta, zbog cijele „korona situacije“, makete izradili u računalnom programu Stud.io te organizirali virtualnu izložbu. Fotografije maketa su objavljene u Facebook grupi BRICK DAY – Pitomača 2021. koja je otvorena za javnost kako bi glasali za najbolju kreaciju.

Voditelj i začetnik izložbe je učitelj glazbene kulture Davor Jendrašić koji je, kako i sam kaže veliki ljubitelj LEGO kockica.
– Svoju ljubav prema LEGO kockicama pokušavam prenijeti na djecu. Umjesto s pravim LEGO kockama djeca su svoje kreacije stvarala koristeći računalni program “Stud.io” koji je namijenjen isključivo za slaganje LEGO kockica. Uz moju pomoć djeca su naučila raditi u programu te su u nekoliko mjeseci uspjela napraviti svoje kreacije. Ove godine u izlaganje radova uključilo se 24 učenika od petog do osmog razreda OŠ Petra Preradovića u Pitomači – govori nam Davor Jendrašić te poziva sve da pogledaju izložbu na Facebooku i glasaju.

– Makete dvoraca, crkvi, bolnica, kuća, životinja, i figurica izrađene od virtualnih LEGO kockica čekaju svoju pobjedu i vaše glasove – ističe Jendrašić dodavši da su se svi učenici potrudili dati najbolje od sebe i odlično se snašli u novom izazovu digitalne izrade maketa.

Glasovanje traje do 1. ožujka, a pobjednici će dobiti nagrade koje su im svojom podrškom osigurali Općina Pitomača, OŠ Petra Preradovića Pitomača, LEGO klub „Kockice“, kao i izdavačke kuće Alfa, Školska knjiga te Profil Klett.

Izvor:

www.os-ppreradovica-pitomaca.skole.hr