Područje općine Pitomača uz rijeku Dravu postaje dio međunarodne biciklističke rute Amazon of Europe Bike Trail

U okviru projekta Amazon of Europe Bike Trail objavljen je biciklistički vodič koji će istraživačima ovog područja duž rijeka Mure, Drave i Dunava, olakšati otkrivanje svih znamenitosti koje ono nudi.

Vodič pruža pregled 11 etapa sjeverne rute i 16 etapa južne rute, kao i karte te kratke sažetke ruta koje opisuju ključne atrakcije. Opisima su dodani i QR kodovi za pristup ostalim informacijama.

Ovdje možete preuzeti vodič i zemljovid:

Projekt Amazon of Europe Bike Trail odobren je kroz Interreg Danube Transnational Programme,  započeo je sa aktivnostima u lipnju 2018. godine, trajati će do  31. svibnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta  je 3.176.000,00 € (ERDF 2.470.100,00 €, IPA 229.500,00 €)  , a sufinanciranje EU iznosi 85 %.   Kao jedan od 15 partnera i 10 pridruženih partnera, sudjeluje i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Cilj projekta  je uspostava biciklističke rute i dodatnih sadržaja  za bicikliste na području planiranog prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji bi se trebao prostirati na više od milijun hektara i povezivati 700 km toka navedenih rijeka na području pet zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija).

Na području Virovitičko – podravske županije planira se dodatno označavanje biciklističkih staza uz rijeku Dravu, izgradnja nove i dodatno opremanje postojeće biciklističke infrastrukture, uspostavljanje info točaka o zaštićenom području i razvoj zajedničke web platforme za razvoj održivih oblika turizma uz rijeku Dravu.

Izvori:

Amazone of Europe Bike Trail

Dravska priča