Objavljen Javni poziv kojim Virovitičko-podravska županija subvencionira kamatu za proljetnu i jesensku sjetvu

kamate za sjetvu vpž

Nakon što je virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao ugovor s pet poslovnih banaka za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2021. godini uz subvenciju kamata do 4%, čime će poljoprivrednici moći dobiti kredite od nula% kamata, objavljen je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2021. godini na području Virovitičko-podravske županije.

Korisnici kredita mogu biti:
– fizičke osobe (obiteljska poljoprivredna gospodarstva – OPG) u sustavu PDV-a,
– pravne osobe i
– obrti, odnosno svi oni upisani u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, odnosno Upisnik poljoprivrednika sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije, te koji imaju registriranu poljoprivrednu proizvodnju na području Virovitičko-podravske županije ili pravne osobe koje kredit koriste za opskrbu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava repromaterijalom moraju biti registrirane za trgovinu i distribuciju poljoprivrednog materijala.

Županija će subvencionirati kamatu do 4 postotna poena kreditnih linija, na iznose kredita od 20.000,00 do 500.000,00 kuna. Kamata će krajnjem korisniku iznositi NULA posto i sve će snositi Virovitičko-podravska županija.

Rok korištenja kredita može biti do 3, odnosno 6 mjeseci, od dana sklapanja Ugovora o kreditu s Korisnikom kredita. Rok otplate kredita je maksimalno 10, odnosno 12 mjeseci, ovisno o uvjetima Banke, sukcesivno ili jednokratno u kunama.

Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2021. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Detaljne uvjete o ovom Javnom pozivu možete vidjeti OVDJE.

Izvor: vpz.hr