Održana završna konferencija projekta „ Tražite posao? Dobrodošli u klub!“

20210319 100541 scaled

U Gradskoj vijećnici grada Virovitice, 19.03.2021.godine održana je završna konferencija projekta „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“. Projekt ukupne vrijednosti 560.798,16 kn financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Provedba projekta trajala je od 26.03.2019. do 25.03.2021.godine. Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti mladih na području Virovitičko-podravske županije dok je specifični cilj projekta povećati osobne kompetencije mladih nezaposlenih osoba na području grada Virovitice, Općine Špišić Bukovica i Pitomača za aktivno traženje posla.
Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati i provedene aktivnosti projekta te je naglašeno kako su se svi ciljevi projekta realizirali i ostvarili. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta organizirali smo: dva ciklusa trodnevnih edukacija (ukupno 18 dana) sa ukupno 40 sudionika , 80 organiziranih Job Clubova sa 37 sudionika, održane 3 prezentacije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa 104 sudionika, održana tri druženja mladih sa mladim poduzetnicima sa 49 sudionika te je izrađena mobilna aplikacija za traženje posla „Tražim posao“ koja je dostupna na teritoriju čitave Republike Hrvatske. U sklopu projekta također je izrađena Facebook stranica projekta na kojoj su objavljivanje sve vijesti vezane za projekt kao i otvoreni natječaji na području Virovitičko-podravske županije. Sve aktivnosti projekta održane su u Virovitici, Špišić Bukovici i Pitomači.
Konferencija je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera s ograničenim brojem sudionika.

*Projekt „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“ odobren je u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Projekt je
sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri projekta su Grad Virovitica, Općina Špišić Bukovica i Općina Pitomača.
Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti mladih na području Virovitičko-podravske županije

20210319 100553 scaled