U Općini Pitomača potpisani ugovori o sufinanciranju sportskih programa udruga

Načelnik Općine Pitomača i predstavnici sportskih udruga danas su potpisali ugovore o sufinanciranju programa udruga koje su iste prijavile na ovogodišnji Javni natječaj za financiranje javnih potreba Općine Pitomača u području sporta za 2021. godinu.

Na natječaj su se prijavile slijedeće udruge s programima koji su odobreni za sufinanciranje: ŠRK Križnica za program „ 5. KUP 14.9.1992.”, Atletski Klub Virovitica za program „Paula Rakijašić, Europsko prvenstvo u krosu 2021., Dublin-Fingal, Irska“, ŽRK Pitomača za programe „Pitomačkice“ i „Turnir u mini rukometu “Pitomačak 2021.”, Powerlifting klub Maksimum Pitomača za program „Nabava opreme za III. Pitomača open u Powerliftingu i bench pressu“, SNK Turnašica za program „Kupnja traktorske kosilice“, ŠNK Aršanj Sedlarica za program „Nabava opreme za potrebe kluba“, Teniski klub Pitomača za program „Opremanje teniskog terena“, NK Croatia Grabrovnica za program „Nabava opreme za potrebe kluba“ i NK Pitomača za program „Sufinanciranje škole nogometa NK Pitomača“.

Za sufinanciranje navedenih programa Općina Pitomača će izdvojiti 250.000,00 kuna.

Načelnik je zahvalio svim voditeljima sportskih klubova i njihovih aktivnosti te naglasio važnost rada s djecom i mladima kako bi im se pružila mogućnost za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a nadarenijima i podloga za profesionalno bavljenje sportom. Posebno je istaknuo rad NK Pitomača koji trenutačno radi s preko 200 mladih, a ove godine ćemo imati i prvi teniski teren u Pitomači  koji će također imati svoj program obrazovanja za mlade, kao i za sve ostale zainteresirane.

IMG 20210318 100631