Započelo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za poljoprivrednike za 2021. godinu

Poljoprivrednici, od 8. ožujka 2021. u podružnicama Agencije za plaćanja možete podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu.

Svoj zahtjev možete samostalno popuniti u Agronetu, ali ga morate isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 17. svibnja 2021. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Također naglašavamo da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

U svrhu što uspješnije prevencije širenja corona virusa (COVID-19) poljoprivrednike se moli za razumijevanje zbog mjera koje se poduzimaju s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, tako da dogovore svoj dolazak u Agenciju telefonskim putem ili elektroničkom poštom. Kontakt podatke možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2021. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor: APPRRR