Pitomača ima nogometnog reprezentativca Hrvatske – Dominika Babića

Talentirani pitomački nogometaš NK Osijeka Dominik Babić dobio je poziv u U-15  Nogometnu reprezentaciju Hrvatske.

Babić će sudjelovati na 3. Međunarodnom turniru „Vlatko Marković“ kao dio Nogometne reprezentacije Hrvatske. U-15

–  „U školu nogometa NK „Pitomača“ 2012. godine upisao se jedan „mali“ iz Otrovanca. Dominik je od prvih dana u trenažnim procesima pokazivao velike sposobnosti koje su potrebne za pokretljivost na terenu, a nogometno znanje je „uzimao“ maksimalno brzo jer je imao 100% treninga i bio je maksimalno učljiv.

Takva znanja i sposobnosti davala su mu mogućnosti da bude pokretač svih momčadi NK „Pitomača“ u kojima je igrao, a razlika koju je pravio na terenu donosila je osvajanje dva prvenstva pionira regije i osvajanje mnogih turnra na kojima je bio najbolji strijelac ili proglašavan za najboljeg igrača.

Način na koji se odnosio na treninzima, kako se nosio sa problemima na utakmicama, način na koji je slavio pobijede i „progutao“ poraze pokazivao je koliko je psihički stabilan, a sve to donijelo mu je i nagradu proglašenja najboljim sportašem općine Pitomača sa samo 12 godina.

Takvo dijete teško je ne primjetiti, a skauti NK „Osijek“ bili su najbrži i priključili ga u svoje redove, a Dominik se munjevito prilagodio na prvoligaški nogomet i postao za nekoliko mjeseci ključni igrač u kategoriji pionira NK „Osijek“, koji momentalno drže 1. mjesto. Svojim golovima i asistencijama te zalaganjem na terenu, Dominik je jedan od najzaslužnijih za status svoje momčadi iz Osijeka koji su lideri prvenstva ispred Hajduka i Dinama.

Moram napomenuti veliku požrtvovnost majke Izidore i oca Igora, koji već 10-tak godina vode i prate kako Dominika, tako i svoje sinove Patrika i Mateja, na svim treninzima i utakmicama.“

Izjavio je Zlatko Novak Jembri – trener pionira NK „Pitomača“