Napreduju radovi na Centru za posjetitelje Križnica – Interpretacijskom centru rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

kriiznica RADOVI

U tijeku su radovi na projektu Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar rezevata biosfere Mura – Drava – Dunav. Riječ je o projektu vrijednom 15,5 milijuna kuna čiji je nositelj Općina Pitomača. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica općine Pitomača, a projektnu prijavu izradila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Općinom Pitomačom.

Danas (ponedjeljak) radove su u pratnji domaćina načelnika Pitomače Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, između ostalih, obišli saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

U sklopu projekta izgradit će se i opremiti Centar, urediti perivoj, uspostaviti pješačko-biciklističke staze, opremiti istraživačka stanica te kreirati rekreativno-turistički sadržaji. Kroz izradu multimedijalnih sadržaja usmjerenih na interpretaciju prirodne baštine na edukativan i inovativan način organizirat će se i edukativne radionice te programa škole u prirodi. Kompletan prostor Centra bit će pristupačan osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a na raspolaganju će imati i educirane turističke vodiče.

(www.icv.hr)

Vidi FOTOGALERIJU