Udruzi umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača odobreno financiranje projekta „PSS – Pomoć za sretniju starost”

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju u okviru otvorenog trajnog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Navedenom Odlukom odobreno je financiranje projekta „PSS – Pomoć za sretniju starost” (UP.02.1.1.13.0418) kojeg je nominirala Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača u suradnji s Općinom Pitomačom te obaveznim partnerima na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Projekt vrijednosti 2.315.150,00 kuna financiran u stopostotnom iznosu omogućiti će realizaciju svih planiranih aktivnosti.

Provedbom ovog projekta utjecati će se na unapređenje radnog potencijala ciljne skupine žena gdje će se one edukacijom osposobljavati te zaposliti kako bi stekle vrijedno radno iskustvo. Ovime će se ujedno utjecati na smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika, tako što će se zaposliti 25 gerontodomaćica koje će pružati socijalne usluge pomoći u kući za minimalno 150 starijih i nemoćnih osoba na području općine Pitomače.

Projektnu prijavu izradila je tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s nositeljem i partnerima na projektu.