Zgradu stariju od 100 godina učenici iz Kladara zamijenit će novom školom koja se gradi sredstvima Županije i Općine Pitomača

kladare skola

U Kladarama, naselju na području općine Pitomača, gradi se nova Područna škola koja se nalazi pri OŠ Petra Preradovića Pitomača. Izgradnju škole financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a po sličnom modelu, na području općine Pitomača, unazad desetak godina izgrađeno je sedam škola, šest područnih (Otrovanec, Grabrovnica, Starogradački Marof, Velika Črešnjevica, Sedlarica, Stari Gradac), te nova Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači.

U ponedjeljak su radove, u pratnji domaćina načelnika Pitomače Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, između ostalih, obišli saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok… Škola u Kladarama bit će osma nova škola na području općine Pitomača. Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna, a izvodi ih Prajo Beton d.o.o., dok je za nadzor zadužen CIP d.o.o. U Kladarama, u školskim klupama trenutno sjedi 22 učenika u dva razredna odjela, ali očekuje se kako će ih najesen biti 24. Maksimalni kapacitet učenika u ovoj školi bit će 28. (www.icv.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Vidi FOTOGALERIJU