Potpisan je ugovor za projekt PSS – Pomoć za sretniju starost

DSC 1318

U srijedu 23. lipnja 2021. godine, u dvorani Hrast Hotela Osijek održano je potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ U ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

DSC 1179

Na području općine Pitomača nositelj projekta pod nazivom “PSS – Pomoć za sretniju starost” je Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača te je ugovor potpisala predsjednica udruge Marica Kovačev. Ovim projektom će se omogućiti osposobljavanje i zaposlenje 25 žena na radnom mjestu gerontodomaćica koje će pružati potporu i podršku za najmanje 150 starijih i nemoćnih osoba slabijeg imovinskog stanja na području općine Pitomača. Provedba projektnog prijedloga planirana je u razdoblju od 16 mjeseci, a ukupna vrijednost prijavljenog projektnog prijedloga iznosi 2.315.150,00 kuna koje je u stopostotnom iznosu financirano iz Europskog socijalnog fonda.

Tvrtka DRAFT d.o.o. koja je uspješno izradila projektni prijedlog u suradnji s prijaviteljem izuzetno je ponosna kada se prepozna važnost projekata ovog karaktera, što zbog zapošljavanja žena, koje teško pronalaze posao na tržištu rada, što zbog krajnjih korisnika, koji osim usluge njege u kući, dobivaju uslugu socijalne uključenosti, čime se prevenira institucionalizacija na području općine Pitomače.

DSC 1220