Održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Pitomača

Danas (utorak) u Centru za kulturu „Drago Britvić“ održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača u novom sazivu. Sjednicu je otvorio Danijel Petković, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača. Zbog nespojivosti funkcije općinskog načelnika s vijećničkim mandatom, svoj mandat vijećnika u stanje mirovanja stavio je Željko Grgačić, a u vijeću ga je zamijenio Mario Čajkulić.

Nakon intoniranja hrvatske himne krenulo se u izbor Mandatne komisije, a izabrana je Željka Begović (predsjednica), Manfred Kodžaga (član) i Tomislav Lovreković (član) te su konstituirali da su nakon provedenih izbora 16. svibnja 2021. godine, mirovanja mandata i određivanjem njihovih zamjenika, vijećnici Općinskog vijeća Općine Pitomača: Rikard Bakan, Manfred Kodžaga, Svetlana Bastalić, Ivica Peterfi, Mario Rengel, Željka Begović, Zdravko Sesvečan i Tomislav Lovreković iz redova HDZ-a, Zdravko Dijaković i Siniša Bedeković iz koalicije DP-Zelena lista-HSS Braće Radić, Danijel Bijuk i Mirna Lovreković iz redova SDP-a, Marijan Mikec HSS i Zlatko Majstor HSPD.

Nakon verifikacije mandata, privremeno predsjedanje sjednicom preuzeo je Rikard Bakan nakon čega je uslijedila prisega vijećnika. U odbor za izbor i imenovanja izabrani su: Tomislav Lovreković za predsjednika, Ivica Peterfi i Svetlana Bastalić za članove.

Na prijedlog odbora za izbor i imenovanje za predsjednika Općinskog vijeća ponovo je izabran Rikard Bakan, a njegov zamjenik u četverogodišnjem mandatu bit će Mario Čajkulić.

– Kao novo-stari predsjednik Općinskog vijeća želim svim izabranim vijećnicama i vijećnicima, uz čestitke na izboru, uspješan rad i uspješnu suradnju u ovom razdoblju od četiri godine koje je pred nama. Već sada znamo da je razdoblje pred nama izazovno zbog puno programa koji su već u fazi realizacije i ove koje pripremamo. Nadam se da će nakon četiri godine ovog mandata, ovog Vijeća naša Pitomača opet zasjati jednim novim svijetlom zahvaljujući radu i općinskog načelnika i nas svih članova Općinskog vijeća – rekao je predsjednik Vijeća Rikard Bakan.

Nakon konstituirajuće sjednice održana je prva sjednica Općinskog vijeća gdje su izabrani članovi za Odbor za statutarno-pravna pitanja, za Odbor za financije i proračun, za Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, za Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i donesen je zaključak o davanju suglasnosti općinskom načelniku za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u predmetu nabave u izvođenju radova u projektu SPEKTAR.

– Čestitam našem predsjedniku Vijeća Rikardu Bakanu i njegovom zamjeniku Mariju Čajkuliću. Naravno čestitam i svim vijećnicama i vijećnicima koju su položili prisegu. U narednom mandatu očekujem dobru suradnju, očekujem dobre prijedloge, podršku na projektima na kojima već radimo. Već smo na ovoj konstituirajućoj sjednici imali odmah i prvu radnu sjednicu na kojoj smo donijeli odluku o novom projektu. Ja vjerujem da ćemo svi zajedno raditi na boljitku apsolutno cijele naše općine Pitomače, svih mjesta na zadovoljstvo, kako nas u vijeću i mene kao načelnika, ali zasigurno i naših žitelja kompletne naše općine Pitomača – poručio je načelnik Željko Grgačić.

(www.icv.hr, ib; Fotografije: Foto Begović)

 

 

 

Podijeli...
Back to top
Skip to content