U Grabrovnici održana likovna radionica na temu lika i djela Petra Preradovića pod vodstvom poznatog slikara Ivana Lovrekovića

U ponedjeljak 14. lipnja u Grabrovnici, odnosno u Petrovom vrtu Interpretacijskog centra Kuća Petar Preradović u organizaciji KUD-a “Petar Preradović” održana likovna radionica na temu lika i djela Petra Preradovića.

Pod vodstvom stručnog voditelja slikara Ivana Lovrekovića na radionici su sudjelovali učenici nižih i viših razreda iz Grabrovnice te roditelji, Čuvarice kulturne baštine, Udruga žena Guščarice Grabrovnica i pitomački slikari. Za sve prisutne članice Udruge žena Gušćarice iz Grabrovnice ispekle su lepinje.

Na početku KUD Petar Preradović za sve prisutne otpjevao je poznatu pjesmu Petra Preradovića “Miruj, miruj, srce moje” te tako otvorio likovnu radionicu.

-Cilj nam je bio da naše najmlađe potaknemo da žive u stvarnom svijetu. Da nije sve u onom virtualnom u kojem oni provode većinu vremena i zato smo htjeli da osjete da postoji nešto drugo osim igrica na računalima – kaže Marija Kovačević-Švarbić, dopredsjednica KUD-a “Petar Preradović”.

U ugodnoj atmosferi nastali su prekrasni likovni radovi koji će uskoro biti izloženi.

(www.icv.hr, ib)

FOTOGALERIJA