Na 3. sastanku Književnoga kluba govorilo se je o bajkama i basnama iz cijelog svijeta

U srijedu, 21. srpnja 2021. godine s početkom u 17:00h u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića (Grabrovnica, općina Pitomača) održao se 3. sastanak Književnog kluba koji se provodi u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“ čiji nositelj je Centar za kulturu „Drago Britvić“.

Tema su bile najpoznatije bajke i basne iz cijelog svijeta. U uvodnom dijelu svi sudionici mogli su se upoznati sa teorijskim dijelom značenja te razlike između bajke i basne.  U preostalom dijelu sastanka čitale su se odabrane priče te se diskutiralo i promišljalo o njima. Od najpoznatijih bajki koje su se čitale mogu se izdvojiti Snježna kraljica, Ružno pače, Mala sirena, Djevojčica sa žigicamaLeteći kovčeg (Hans Christian Andersen), Crvenkapica, Trnoružica, Snjeguljica i sedam patuljaka, Vuk i sedam kozlića (Braća Grimm), Priča o Zorku Bistrozorkom i o Sreći (Ivana Brlić Mažuranić). Od basna mogu se izdvojiti Mljekarica (Jean de la Fontaine), Pastir  i koza (Ezop), Čovjek i luk (Gotthold Ephraim Lessing) te Pas i vuk (Ivana Brlić Mažuranić).

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

FOTOGALERIJA