U Pitomači je održan 3. koordinacijski sastanak projektnih partnera u sklopu projekta „EAGLE“

Dana 29. srpnja 2021. godine, u Općini Pitomača održan je 3. koordinacijski sastanak projektnih partnera u sklopu projekta „EAGLE“ (Enhancing the Accomodation Generating Local Environment Pitomača-Pecs), koji je odobren za financiranje u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020, a započeo je s realizacijom 1. listopada 2020. godine.

Organizator sastanka bila je Općina Pitomača, a uz predstavnike mađarskog partnera: Milana Kissa i Miklosa Szenasija, sastanku su prisustvovali i predstavnici hrvatskih partnera: Općine Pitomača (Mirela Tudić Rengel, Kristina Galjar i Marinko Barčan) i Turističke zajednice Općine Pitomača (Ivona Pankaz).

Na sastanku se je vodila rasprava o aktualnim i  nadolazećim projektnim aktivnostima te obvezama svakog projektnog partnera. Nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici realizacije i provedbi projektnih aktivnosti.

Mecseredo

Podsjetimo, ciljevi koji će se projektom ostvariti usmjereni su na razvijanje dva uzajamno povezana posjetiteljska centra s osnaženom potpuno funkcionalnom mađarsko-hrvatskom mrežom dionika te na trajno unapređivanje i promociju prirodne i kulturne atrakcije kroz posjetiteljske centre.

Provedbom projekta u općini Pitomača stvorit će se nova turistička destinacija Kladarski breg, a sastojat će se od izgradnje vidikovca s klopocom visokim 8 metara, izgradnje ukopanog vinskog podruma te rekonstrukcije podravske strehe.

klopotec

S Mađarske strane će se izgraditi novi posjetiteljski centar sa sadržajem flore i faune pečuškog  područja. U novom objektu nalazit će se izložbeni prostor veličine, sobe za obuku i ostali uslužni prostori (uredi, spremišta, prostorija za osoblje).

Eagle vidljivost