Pogledajte kao je bilo na obilježavanju prvih 90 godina Dobrovoljno vatrogasnog društva Otrovanec

DVD oTROVANEC

DVD Otrovanec je prošle godine obilježio 90 godina rada. Vrijedan je to jubilej, označava tradiciju vatrogastva u ovom naselju na području općine Pitomača. Tim povodom u DVD-u Otrovanec, održana je svečanost na kojoj su se u ovom vrijednom dobrovoljno vatrogasnom društvu, uz pridržavanje epidemioloških mjera, prisjetili prvih 90 godina, a pritom se i zahvalili onima koji su im pomogli da stignu do navedenog jubileja. Obljetnica bi se obilježila i lani, no zbog koronavirusa je prolongirana za ovu godinu.

Prvo se nazočnima, među kojima je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus, obratio predsjednik DVD-a Otrovanec Mihael Ingola. Potom je izvješće o radu ovog društva podnio zapovjednik David Tržić. Nazočnima se između ostalim, obratio i načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić, naglasivši kako je Općina Pitomača, samo za tri DVD-a, Kladare, Otrovanec i Pitomača, izdvojila oko milijun kuna kako bi vatrogasci s područja ove općine imali što bolje uvjete jer njihov rad štiti imovinu ljudi i ljudske živote.

Među onima koji su bili na obilježavanju 90-te obljetnice društva, bio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Lijepo je vidjeti kako vas krasi sloga i zajedništvo i na tome vam puno hvala. Hvala vam na vašem nesebičnom radu i trudu, jer vi ste prvi kada treba spašavali ljudsku imovinu ili ljudske živote, bez obzira bilo to po noći li po danu, po kiši, suncu, oluji… Otrovanec živi vatrogastvo, vjerujem da ovdje nema kuće u kojoj nema vatrogasca. Dobrovoljna vatrogasna društva su oduvijek bila društva koja okupljaju ljude, a vidim da se kod vas posebno vodi briga o mladima i na tome vam puno hvala. Virovitičko-podravska županija će i nadalje uz suradnju s Općinom Pitomača biti pomoć i podrška u vašim nastojanjima kako bi ovo društvo bilo još bolje – naglasio je između ostalog virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U svečanom dijelu, vatrogasna odlikovanja u ime Vatrogasne zajednice općine Pitomača dobili su: Elena Tudić, Daria Rakitničan, Andrijana Grlica, Katarina Lovrenčec, Veronika Kakša, Luka Pavleković, Martin Šimunija, Mihael Kalenik, Kristijan Šimunija, Mihael Ingola (svi za 10 godina), Krunoslav Tudić (za 20 godina). Brončane medalje su dobili: Dario Rakitničan, Goran Pintar, Mihael Ingola, Marijan Kukućka, Mario Makvić, a brončana vatrogasna Plamenica uručena je Ivanu Benčaku. U ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Vatrogasnu Spomenicu je dobio Ivan Ladušić-Hanzir, a Srebrna vatrogasna Plamenica uručena je Davidu Tržiću. Potom su i ime DVD-a Otrovanec podijeljena zahvalnice sponzorima i prijateljima ovog društva. Zahvalnice su uručene: KL Protektion, PAN-IN, Obrt Duga, Lovrenčec gradnja, TIM d.o.o, Željku Tudiću, Tanji Gašparec Giba, Dariju Sesvečanu, Siniši Preinaru, Stjepanu Venusu, Zdravku Frasu, Josipu Nemetu, Mateji Fras Venus i Željku Grgačiću. Osim toga posebne Plakete dodijeljene su: Općini Pitomača, Vatrogasnoj zajednici općine Pitomača, Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravskoj županiji. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

FOTOGALERIJA