Gerontodomaćice započele s radom kroz program Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II

U srijedu 1.9.2021.godine u prostorijama Općine Pitomača 25 gerontodomaćica s područja općine Pitomača potpisalo je ugovore o radu na određeno vrijeme te se tako počelo s radom u vidu pomoći i skrbi starijih osoba, kao i osoba u nepovoljnim životni uvjetima.

Zaposlenjem 25 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Ovim projektnim aktivnostima zaposlena su dva terenska koordinatora te projektni asistent/administrator. Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoći pri pripremi obroka, pomoći u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoći pri oblačenju i svlačenju te brigu o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Pitomača.
Zaposlene žene u narednim danima očekuje osposobljavanje za zanimanje gerontodomaćice.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.315.150,00 kn.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “PSS – Pomoć za sretniju starost” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika Hrvatske Općine, koja je s partnerima Općina Pitomača, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektnu dokumentaciju je uspješno izradila i prijavila  tvrtka „DRAFT“ d.o.o.

Baner