Održana početna konferencija Zaželi- program zapošljavanja žena faza II, projekta „PSS – Pomoć za sretniju starost“

U utorak, 28. rujna 2021. godine u Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama, s početkom u 12:00 sati održana je početna konferencija projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, a ostatak sredstava u iznosu od (15%) osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.315.150,00 kn.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, koja je s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica i Općinom Pitomača pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektnim aktivnostima ciljna skupina žena proći će kroz program osposobljavanja te zaposlenjem kao gerontodomaćice pružati potporu i podršku krajnjim korisnicima odnosno osobama u nepovoljnom položaju na području općine Pitomača.

Provedba projekta planirana je u trajanju od 16 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Zaposleno je 25 žena koje će skrbiti o minimalno 150 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan asistent projektnih aktivnosti. Osim gerontodomaćica zaposlena su i dva terenska koordinatora te jedan projektni asistent/administrator.

Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici utjecati će se na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i poboljšanje života krajnjih korisnika.

Uspješno odobreni projektni prijedlog pripremila je tvrtka Draft d.o.o.

Podijeli...
Back to top
Skip to content