Poziv na predavanje i radionicu o mitovima i legendama – „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“

Predavanje i radionica o mitovima i legendama – „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“ održat će se metodom predavanja i metodom praktičnog rada na zadanu tematiku u petak, 24. rujna s početkom u 14:00h u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića. 

Voditeljica predavanja i radionica će biti Suzana Marjanić (djelatnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu koja ostvaruje interese za teorije mita i rituala kulturnu animalistiku).

U izlaganju i čitanju odabranih predaja o pozojima i grabancijašima, međimurskih, zagorskih i podravskih, razmotrit će se aktualan meteorološki mitem i mitem o potresu. Predavanjem i radionicom želi se sudionicima približiti hrvatska kulturna baština (mitovi i legende).

Pozivamo sve zainteresirane da nam pridruže, a program je besplatan za sve sudionike.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

Godina citanja vodoravno rgb