Sjednica Općinskog vijeća Pitomače: Novi vrtić u Starom Gracu, snižena cijena smještaja djece u Potočnici

U Domu kulture u Pitomači, održana je 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti općinskoga načelnika Željka Grgačića. Većina točaka Dnevnog reda bila je vezana uz polugodišnja financijska izvješća Općine Pitomača i sve njezine korisnike proračuna (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić), i sva su prihvaćena jednoglasno.

Uz to, za ravnatelja-odgojitelja Dječjeg vrtića „Potočnica“ ponovo je izabrana Marija Jakelić te su odabrana nova 3 člana Upravnog vijeće vrtića. Isto tako, donesena je Odluka o mjerilima za određivanje ekonomske cijene smještaja djece i visinu roditeljskih uplata za ostvarivanje redovnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću „Potočnica“. Tako je cijena smještaja s 470 kuna smanjena na 400 kuna.

Također, donesen je plan proširenja mreže dječjih vrtića te se time ujedno dala suglasnost za rekonstrukciju stare Područne škole u Starom Gracu u Područni odjel Dječjeg vrtića „Potočnica“.

– Ove smo se godine prvi put susreli s činjenicom da nismo mogli upisati svu djecu prijavljenu na natječaj za prijem u Dječji vrtić. Ostalo je 40-ak neupisane djece te smo ovom odlukom proširili mrežu dječjih vrtića uz plan ustrojavanja Područnog odjela Dječjeg vrtića Potočnica u naselju Stari Gradac. Za te potrebe ćemo u funkciju staviti zgradu stare osnovne škole s obzirom na to da tamo imamo izgrađenu novu zgradu osnovne škole. Uz rekonstrukciju, zgrada može služiti toj svrsi te bismo onda pokrili sve potrebe za smještaj djece – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Naime, Općina će krajem rujna prijaviti projekt rekonstrukcije na natječaj koji će se otvoriti u sklopu Mjere 7.4.1 Ruralnog razvoja. Na Dnevnom redu našlo se i davanje suglasnosti općinskom načelniku za donošenje Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu namještaja za opremanje interijera i vanjsko opremanje Centra za posjetitelje Križnica – Interpretacijskog centra rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je firma Tehnohit iz Pitomače. Jednako tako vijećnici su dali suglasnost za ulaganje u rekonstrukciju Društvenoga doma u Dinjevcu. (www.icv.hr, ib)vijeće 14092021 2