Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje istrčali 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave

ultramaratonci

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, istrčali su 8. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, te virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Dionicu od Kladara do Suhopolja, od 35 kilometara, s ultramaratoncima, istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali našu Domovinu, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat. Hvala svima koji i na ovaj način čuvanja sjećanja na istinu o Domovinskom ratu i žrtve koje su pale za slobodnu Hrvatsku – naglasio je župan Igor Andrović.

Inače, uz njega dionicu od Kladara do Virovitice, istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek Golinac. Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)