Večer poezije Drage Britvića emitirat će se u nedjelju 13. veljače na Plavoj i Varaždinskoj TV

britvić1

Večer poezije Drage Britvića koja je održana 23. siječnja ove godine u dvorani Centra za kulturu u Pitomači koji nosi njegovo ime, biti će emitirana u nedjelju 13 veljače 2022. na Plavoj televiziji u 17:30 sati, a na Varaždinskoj televiziji u 20 sati.

Svoja sjećanja na Dragu i njegovu lakoću pisanja stihova s publikom su podijelili i Mate Mišo Kovač, Siniša Leopold, Alfi Kabiljo, Tereza Kesovija, Vlado Kočić Zec te Vanna koja je, iako ga nije osobno poznavala, otpjevala njegove posljednje napisane stihove u pjesmi „Božić bili“.

Britvićeve stihove iznijeli su vokali iz HRT-ove emisije A-strana, Igor Drvenkar, Stjepan Lach, Barbara Suhodolčan i Bruna Oberan uz pratnju tamburaškog orkestra Krunoslava Dražića i Glazbenog sastava Zorana Mišolongina. Program su vodili Rosanda Tometić i Nikola Kristić.

Uz pokoju recitaciju stihova iz njegove knjige „Bože čuvaj Hrvatsku“, u izvedbi mladih solista publika se prisjetila njegovih najpoznatijih stihova poput „Dubrovačka zvona“, „Golubovi“, „Tvoja zemlja“ „Božić bili“, „Samo mi se javi“, „Ja ne mogu drugo nego da je ljubim“, „Potraži me u predgrađu“, „Iznad polja makova“, „Stavi svjetiljku u prozor“, „Oko jene hiže“ te svim tamburašima najdraže „Svirci moji“.