Napreduju radovi na Aglomeraciji Pitomača: U probni rad bit će puštena crpna stanica u Otrovancu

aglomeracija 01032022

Radovi na Aglomeraciji Pitomača i dalje su u punom jeku. Tako je u Pitomači i Kladarama do sada izvedeno 11.859 metara gravitacijskog i 5347 metara tlačnog cjevovoda, a istovremeno se izvode kućni priključci odvodnje i vodoopskrbe te sanacija kolnih prilaza.
Osim toga, u Dravskoj ulici u Pitomači izvedeno je 4192 metara gravitacijskog cjevovoda i 1425 metara tlačnog cjevovoda, a radove postavljanja cjevovoda izvodi jedna ekipa.

U Dinjevcu i Grabrovnici je do sada izvedeno 3518 metara tlačnog i 7495 metara gravitacijskog cjevovoda te sada slijede radovi ispiranja i CCTV snimaka cjelokupnog izvedenog cjevovoda.

Nakon što je u Otrovancu izvedeno 4310 metara gravitacijskog i 163 metara tlačnog cjevovoda, slijedi puštanje crpne stanice u probni rad, odnosno u pogon.

U Starom Gracu trenutno se izvode kućni priključci odvodnje i vodoopskrbe te ispiranje i snimanju cjevovoda CCTV kamerom. Radi se na sanaciji kolnih prilaza, a izvedeno je 6937 metara gravitacijskog i 2090 metara tlačnog cjevovoda.

– Radovi su aktivni na cijelom području pitomačke općine. Najaktivniji radovi su u Ulici braće Radić u Pitomači, a radi se i u ulicama Janka Draškovića i Strossmayerovoj – kažu iz Vodakoma.

(www.icv.hr, ib)