Započinje prikupljanje humanitarne materijalne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine

GDCK Virovitica, GDCK Slatina, GDCK Orahovica i Općinsko društvo Crvenog križa Pitomača danas započinju s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Paketi humanitarne pomoći bit će namijenjeni prvenstveno izbjeglicama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske. Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli kako bi se formirali paketi:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati na sljedećim adresama:

OPĆINSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PITOMAČA

U vremenu od 9 do 14 sati svaki radni dan na adresi Trg kralja Tomislava bb (iza pivnice), 33 405 Pitomača

GDCK VIROVITICA

U vremenu od 7 do 14 sati svaki radni dan na adresi Masarykova 6, 33 000 Virovitica

GDCK SLATINA

U vremenu od 8 do 14 sati svaki radni dan na adresi Braće Radića 13a, 33 520 Slatina

GDCK ORAHOVICA

U vremenu od 9 do 15 sati svaki radni dan na adresi Trg bana Ivana Mažuranića 35a, 33 515 Orahovica

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja: 705

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, GDCK Virovitica, GDCK Slatina, GDCK Orahovica i Općinsko društvo Crvenog križa Pitomača zahvaljuju svima na donacijama!

humanitarna HCK 2022 instagram 2 1024x1024 1