Po četvrti put upaljena Uskrsna luč

Jučer, na Uskrsni ponedjeljak  Općina Pitomača, uz pripomoć Dečki z Dravske organizirala je 4. po redu manifestaciju pod nazivom “Uskrsna luč”.

Udruge s područja općine Pitomača prezentirale su delicije sa uskršnjeg stola “kako su nekad blagdan Uskrsa  provodili naši djedovi i bake”.  Uz Podravske mužikaše,  uz prigodnu riječ župnika župe Sv. Vida, vlč. Siniše, Uskrsnu luč visoku  oko 7,00 metara,  upalio je jedan od graditelja luči – Mata Tišljar.

Koristim ovu prigodu kako bi  zahvalila svim sudionicima: Udruzi žena Dinjevac,  Udruzi žena “Guščarice”  i KUD-u Petar Preradović iz Grabrovnice, Čuvaricama kulturne baštine iz Kladara, KUD-u Podravka iz Starogradačkog Marofa, KUD-u Marijan Pavleković-Pajo iz Otrovanca, Udruzi umirovljenika Pitomača, a posebnu zahvalu upućujem našim gostima Sesvečicama iz susjednih nam Podravskih Sesveta.

Zahvala i Šumariji Pitomača na doniranim drvima , hvala i svoj dječici koja su s velikim veseljem tražila pisanice sakrivene po parku, a s još većim veseljem preuzimala svoje nagrade.

Hvala i svim žiteljima općine Pitomača koji su svojim dolaskom i to stvarno u velikom broju dokazali kako nismo zaboravili, mislim zbog pandemije koja nas je udaljila, družiti se i veseliti.

Fotografije: I. Barčan

Fotografije: I. Bedeković

Podijeli...
Back to top
Skip to content