Projekt „Sa STEMom raSTEMo“ u OŠ Petra Preradovića Pitomača

sa STEM om rastemo

OŠ „Petra Preradovića“ iz Pitomače u utorak, 26. travnja od 9:45 sati domaćin je EU projekta „Sa STEMom raSTEMo“ koji se unatrag nekoliko mjeseci predstavlja u školama diljem Hrvatske.

Ovom će prilikom učenici nižih razreda imati priliku sudjelovati u radionicama čiji je cilj korištenjem suvremenih znanja, metoda i iskustava približiti djeci predmete koji ih očekuju u nastavku obrazovanja: fiziku, kemiju i biologiju te informatiku i robotiku.

Tako će đacima kroz tri odvojene radionice biti omogućeno da samostalno istražuju na novim LCD svjetlosnim mikroskopima, sudjeluju u zanimljivim pokusima sa uzbudljivim i neočekivanim ishodima te programiraju i otkrivaju svijet robotike. Kroz ovakvu STEM edukaciju djecu se potiče da budu kreativna, marljiva, radoznala, uporna, analitična i samopouzdana.

Ovaj se program provodi uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi ga Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko.

Plan je EU projekta „Sa STEMom raSTEMo“ u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, u svih 20 županija te u Gradu Zagrebu. Sva djeca koja sudjeluju u radionicama dobivaju jednogodišnje licence za mozaBook platformu, koja nudi učenicima zanimljive interaktivne sadržaje, ugrađene aplikacije i igre za razvoj vještina, kako bi lakše savladali nastavno gradivo.

Više o projektu saznajte na internet stranici: https://sastemomrastemo.eu/