UŠP Slatina i Policijska postaja Pitomača zajedničkom akcijom iz šume u blizini Male Črešnjevice sakupili i odvezli više od 35 “kubika” otpada

UŠP Slatina, Šumarija Pitomača obilježila je Dan planeta Zemlje akcijom čišćenja okoliša. Djelatnici Šumarije su zajedno s djelatnicima Općine i Policijske postaje Pitomača uz pomoć mehanizacije PMG Bjelovar čistili šumski predjel Potkosanci u blizini sela Mala Črešnjevica. Zajedničkim snagama sakupili su i odvezli više od 35 m3 raznog otpada i to najvećim dijelom plastike koja se koristi u poljoprivredi.

– Nesavjesnim odlaganjem otpada ugrožava se šumski ekosustav, zagađuje tlo i onečišćuju podzemne vode. Akcijama čišćenja okoliša ne samo da se pomaže u očuvanju prirode, nego se djeluje i na svijest pojedinaca koji možda bez puno razmišljanja o posljedicama otpad odlažu na prvo mjesto koje im se čini zgodno.

U sljedeće akcije planira se uključiti što više organizacija i udruga, ali i zainteresiranu javnost kako bi se što više stavio naglasak na potrebu očuvanja okoliša i prirode – poručili su iz UŠP Slatina.

(www.icv.hr, UŠP Slatina)