Babičanka na Bilogori je omiljeno šumsko izletište povodom Praznika rada, ali i tijekom cijele godine

babičanka

I ove godine Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“ iz Pitomače u suradnji s Općinom Pitomača, u sportsko-rekreacijskom, prvosvibanjskom duhu organiziralo je pješačko-biciklistički izlet na Babičanku.

– Odlazak u prirodu, a ujedno i rekreacija, nešto je što svaki mještanin općine Pitomača voli i u čemu uživa, pa se tako svake godine sve više mještana pridružuje Društvu. A ovo je već tradicionalna 11 godina zaredom kada organiziramo izlet i druženje u povodu Praznika rada – rekao je Društva Marijan Bajsar.

Ističe kako je i ove godine u organizaciji pomogla Općina Pitomača. Na tradicionalni prvosvibanjski grah pristiglo je 40-ak biciklista i nekoliko pješaka koji su kretali iz Grabrovnice, dok su se biciklisti okupljali u središtu Pitomače.

– Uz lijepo vrijeme nastavit ćemo ovu tradiciju i sljedeće godine. A društvo nastavlja dalje sa svojim planiranim aktivnostima pa tako ovaj mjesec idemo na planinarenje, a u lipnju nas također očekuje još jedna tradicionalna biciklijada – rekao je Bajsar.

Uz lijepo sunčano vrijeme, stazu dugu oko 12 kilometara odvozili su bez problema, a dolaskom na prekrasno bilogorsko izletište Babičanku, sve rekreativce dočekala je vesela ekipa koja je bila zadužena za pripremu tradicionalnog prvosvibanjskog graha. Uz pokoju kapljicu i dobro društvo, ove godine Pitomačani su proslavili još jedan Praznik rada.

(www.icv.hr, ib, Foto: I. Barčan, S. Bajsar)

FOTOGALERIJA