Izbor najuređenijeg naselja i najuređenije okućnice

IMG 20220425 174706

Općina Pitomača i ove godine u sklopu proslave Dana općine – Vidova pokreće akciju uređenja svoga mjesta. Akcija je naišla na uistinu veliki odaziv, što nas neizmjerno veseli, stoga ćemo i ove godine provesti  izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača.

Ne možemo, a ne zahvaliti svima koji su se uključili u spomenutu akciju te slijedom navedenog, obraćamo se predsjednicima Mjesnih odbora te predsjednicama i predsjednicima Udruga da aktiviraju svoje mještane i članove kako bi ove godine Vaše mjesto bilo proglašeno najuređenijim.

Što se tiče samoga izbora najuređenije okućnice, molimo vas da do 10 lipnja 2022. godine prikupite kandidature te nam dostavite u pisanom obliku sa fotografijama i  kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivati će se:

– uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)

– opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivati će se:

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)

– opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje „NAJ“ mjesta i okućnice biti će u subotu 18. lipnja 2022. na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači oko 20 sati.