OD KLADARA DO ORAHOVICE Velikom vatrogasnom smotrom obilježen Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svetog Florijana

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije danas (srijeda) je smotrom vatrogasnih vozila kroz cijelu županiju obilježila Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svetog Florijana. Smotra, u kojoj je sudjelovalo 60-ak vozila, krenula je iz Kladara te završila u Orahovici, a sudjelovali su dobrovoljni i profesionalni vatrogasci, njih stotinjak, kao i dabar Virko, maskota Vatrogasne zajednice. Po dolasku u Orahovicu svi vatrogasci sudjelovali su na Svetoj misi u orahovačkoj župnoj crkvi.

vatrogasci3

No, kao i uvijek vatrogasci su pazili na svoje sugrađane te u smotri nisu sudjelovala sva vozila Vatrogasne zajednice, već jedna trećina, a druga su ostala u matičnim postrojbama zbog mogućnosti vatrogasnih intervencija.

Ove godine vatrogasci na području Virovitičko-podravske županije imali su poprilično puno posla, doznajemo od zapovjednice VZ Mateje Fras-Venus.

– Vatrogasci u ovoj 2022. godini imaju poprilično puno posla u odnosu na 2021. godinu. Ukoliko napravimo usporedbu, u cijeloj prošloj godini imali smo 567 vatrogasnih intervencija, dok ove godine do sada već imamo poprilično velik broj intervencija, njih 206, što je gotovo pola od prošle cijele godine – istaknula je zapovjednica.

vatrogasci2

Također, zapovjednica je čestitala ovaj dan, ali i zahvalila onima koji svoje vrijeme posvećuju ovom životnom pozivu.

– Čestitam svim vatrogaskinjama i vatrogascima Virovitičko-podravske županije naš dan, dan svetog Florijana, koji se obilježava 4. svibnja, i zahvaljujem svima koji daju svoje vrijeme i angažman kako bi unaprijedili vatrogastvo Virovitičko-podravske županije i time zaštitili naše žitelje od požara i ostalih nesreća – zaključila je Mateja Fras-Venus.

vatrogasci1

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, žđl, Foto: I. Barčan, L. Crvenka, D. Fišli, S. i V. Grgurić)