Održana je 9. sjednica Općinskoga vijeća Općine Pitomača

vijeće 23052022

U Centru za kulturu „Drago Britvić“ jučer (ponedjeljak) je održana 9. sjednica pitomačkog Općinskog vijeća pod presjedanjem predsjednika Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika Željka Grgačića.

Nakon aktualnog sata vijećnici su raspravljali i donosili odluke o 10 točaka koje su se našle na Dnevnom redu. Među prvim točkama Dnevnog reda bilo je Donošenje Odluke o kratkoročnom zaduživanju uzimanjem revolving kredita u iznosu od pet milijuna kuna.

–  Riječ je o zaduživanju koje je neophodno da se održi likvidnost Općine s obzirom da provodimo puno projekata te smo zbog vremenskog povrata morali donijeti Odluku o kratkoročnom zaduživanju. Istu takvu Odluku smo donijeli i u studenom prošle godine i taj kredit je zatvoren, odnosno sve je išlo bez problema pa vjerujemo da će tako biti i u ovom slučaju – rekao je predsjednik Vijeća Rikard Bakan, a odluka je jednoglasno prihvaćena.

Donesena je i Odluka o mjerilima za naplatu usluga korisnika programa Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača.

– Imali smo Odluku koja se primjenjivala od 2012. godine, bez nekakvih izmjena. U međuvremenu su se događale određene situacije koje su ovom novom Odlukom riješene. Riječ je o izmjenama u kriterijima naplate, dakle izjednačeni su udomitelji s roditeljima/skrbnicima jer se u praksi pokazalo da ima puno udomiteljskih obitelji. Isto tako, u prijašnjoj Odluci je stajalo da se participirani dio roditelja unaprijed plaća, odnosno početkom mjeseca za tekući mjesec, sada smo to promijenili te će roditelji tako plaćati za prethodni – objašnjava R. Bakan.

Donesena je Odluka o III. Izmjenama Odluke o postupku izbora članova vijeća Mjesnih odbora na području općine Pitomača čime se broj članova vijeća smanjio. Također, donesene su i odluke za ulaganje u izgradnju pješačke staze u Otrovancu i rekonstrukciju svlačionica u Otrovancu. Donesena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Pitomača.

Na Dnevnom redu našla se i Odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću za 2022. godinu, izmjena Odluke o načinu raspolaganja, korištenja i upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Pitomača. Donesena je i izmjena Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi te Kodeks ponašanja članova Općinskog vijeća. Svih deset točaka Dnevnog reda usvojeno je jednoglasno.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)