Pitomača veliko “regionalno šahovsko središte” ekipa srednjoškolaca: SŠ Stjepana Sulimanca ugostila učenike iz nekoliko županija

šahovsko natjecanje sšss

Među brojnim aktivnostima u sklopu proslave Dana Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, u školi je organizirano i ekipno šahovsko natjecanje za učenike srednjih škola s područja Virovitičko-podravske i susjednih županija.

Već tradicionalni turnir šahovskih ekipa ove je godine osvanuo u dosad najvećem opsegu i odazivu škola, a najveću podršku školi dale su tri ‘sastavnice’: Šahovski klub “Picok” iz Đurđevca posudio im je potrebnu šahovsku opremu, Šahovski savez Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednikom Miroslavom Totom, ujedno i šahovskim sucem, osigurao je pehare i medalje za učenike, a najveću potporu dobili su od ravnatelja škole Josipa Ivoša koji tradicionalno podržava učenike šahiste i promiče šah i šahovska natjecanja u svojoj školi.

Temeljem broja prijavljenih ekipa, osam muških i tri ženske ekipe iz devet škola, računalnim programom definiran je ždrijeb i broj kola/partija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a vrijeme na šahovskom satu postavljeno je na 10 minuta + 2 sekunde po potezu. Natjecanje su nadgledali i vodili licencirani šahovski suci Miroslav Tot i Marin Domović.

U muškoj konkurenciji rezultati su sljedeći:

 1. Gimnazija Fran Galović Koprivnica
 2. Tehnička Škola Bjelovar
 3. Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača
 4. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac
 5. Gimnazija Bjelovar
 6. Tehnička škola Virovitica
 7. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica
 8. Strukovna škola Virovitica Virovitica

U ženskoj konkurenciji prijavljene su tri škole i konačni poredak je sljedeći:

 1. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac
 2. Katolička klasična gimnazija Virovitica
 3. Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača

Po završetku natjecanja i proglašenju rezultata, natjecanje s imenima ekipa i svih učenika vidljivo je na službenoj stranici Svjetske šahovske federacije (FIDE) – OVDJE

-Zahvaljujemo svim školama i njihovim ekipama što su se odazvale našoj inicijativi i proslavile s nama naš Dan škole u duhu druženja i prijateljstva. Srdačno pozdravljamo svoje goste šahiste iz svih škola do novog susreta sljedeće godine u Pitomači, nadamo se u još većem broju ekipa uz šahovsko geslo “Gens una sumus” – poručili su iz Srednje škole Stjepana Sulimanca.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, md)