Restoran Zlatni klas Otrovanec dobitnik velikog priznanja utjecajnog francuskog vodiča Gault & Millau

Kad vas Gault&Millau svrsta među 202 najbolja restorana u Hrvatskoj, onda tu nema greške. To je kao da vas je Zlatko Dalić pozvao u repku. Zlatni klas iz Otrovanca, imanje obitelji Tkalčec, ušlo je u odabrano društvo ovog cijenjenog gastronomskog časopisa koji u svojim opisima čitateljima – „pušta nepce s lanca“.

Naime, Restoran Zlatni klas Otrovanec dobio je priznanje “Gault & Millau”, pa je tako uvršten u rang vrhunskih restorana ne samo s područja Republike Hrvatske već i ostalih zemalja diljem Europe, ali i šire. Zlatni klas smješten je među 202 najbolja restorana u Hrvatskoj.

  • „Hrana je nevjerojatno ukusna zato što je ovdje sve autentično...“ stoji u opisu. Mi to znamo, znaju i svi oni koji su jednom kročili u Zlatni klas… Jer nakon „prvog puta“, uvijek su se vraćali po još i još..

Princip je da u nekoliko navrata dolaze tajni gosti i ocjenjuju hranu, ljubaznost, posluživanje, ukuse, originalnost u kulinarstvu, lokaciju, odnosno sve potrebne parametre koji su potrebni da se restoran može uvrstiti u popis.

  • Ugostitelju svako priznanje daje vjetar u leđa, pogotovo osoblju, ljudima koji čine tim. Zahvaljujemo se i tajnim gostima, ali i svim gostima koji čine priču Zlatni klas i našem osoblju koji radi odličan posao. Naša je misija da gosti budu zadovoljni – rekao je vlasnik Zlatnog klasa Bernard Tkalčec.

“Gault & Millau” je prestižni francuski vodič za restorane kojeg su utemeljili slavni kritičari restorana Henri Gault i Christian Millau 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviši broj bodova. Restorani s ispod 10 bodova rijetko se navode, a bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana posebno. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea/kuharske kapice. Recenziju možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Matija Rođak i Kristijan Toplak)

Podijeli...
Back to top
Skip to content