Fotogalerija: Dodijeljena javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Pitomača, doznajte tko su nagrađeni

pitomaca svecana sjednica 42

U Centru za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečana sjednica održana je uz nazočnost saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesne Šerepac, zamjenika virovitičko-podravskog župana Marija Klementa, kao i domaćina, predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića.

Srebrna plaketa „Grb općine Pitomača“ dodijeljena je Limenoj glazbi Pitomača za trajni doprinos i iznimna postignuća organiziranog rada u oblasti glazbe kroz 100 godina postojanja te Odredu izviđača „Bilogorci“ Sedlarica za trajni doprinos i iznimna postignuća u izviđačkim aktivnostima i promidžbi općine Pitomača kroz 50 godina postojanja.

Povelja općine Pitomača s likom Petra Preradovića dodijeljena je:

  • Marijani Dijaković – za dugogodišnji rad i osobiti doprinos u razvoju obrtništva
  • Vlatki Janošević – za dugogodišnji rad i izniman osobiti doprinos u području zdravstva
  • Stjepanu Lachu za osobiti doprinos na području glazbe i promidžbe Pitomače i podravskog kraja
  • Mariji Špoljarić – za dugogodišnji rad i osobiti doprinos očuvanju i promicanju kulturne baštine pitomačkog kraja
  • Kovačkoj radionici „Trstenjak“ vlasnika Marijana Trstenjaka iz Velike Črešnjevice – za osobiti doprinos u razvoju obrtništva i očuvanju kovačke djelatnosti kroz 120 godina kontinuiranog rada.

Priznanja s likom Petra Preradovića dodijeljena su naj učenicima Osnovne škole Petra Preradovića i Srednje škole Stjepana Sulimanca, za izvrsne učeničke uspjehe, a njima će priznanja biti dodijeljena na školskim svečanostima.

(www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”20831″]